Beweegclub

U bent van harte welkom bij de Beweegclub! Tien woensdagavonden wandelen in en rond Gouda. We zien de avonden langer worden en de natuur ontluiken. Zeker de eerste avonden zijn prachtige zonsondergangen te zien.

 
gouda3.jpg

Startpunt?

De startpunten worden per keer met de groep besproken. De starttijd is om 19.30 uur stipt. Het startpunt op de eerste avond (3 april) is het parkeerterrein bij sporthal De Mammoet.

Wanneer?

De serie voor 2019 is afgelopen. Volgend jaar gaan we weer verder!

Meedoen?

Wilt u meedoen, u bent van harte welkom. Er gelden wel enkele spelregels:

  1. Vertrek is op tijd.

  2. Redelijke wandelconditie. Een wandeling van 10 km (2 uur wandelen) in wandeltempo moet geen probleem zijn.

  3. Wij verwachten dat u minimaal 8x mee wandelt.

  4. Bij deelname van minder dan 4 personen, gaat de wandeling niet door.

  5. Drinken voor onderweg meenemen.

  6. We lopen op de openbare weg, de normale verkeersregels zijn van toepassing. In het buitengebied lopen we aan de linkerkant van de weg, in de stad zoveel mogelijk op de voetpaden.

 

Kosten?

€15,00 voor leden van W.S.V. DES en €25,00 voor niet-leden.
Betaling bij de eerste wandeling. Net als in de voorgaande series, zal het inschrijfgeld worden gedoneerd aan een door de deelnemers te bepalen goed doel in Gouda.

Besteding inschrijfgelden 2019:

  • Dierenweide Goverwelle: adoptie van twee schapen.

  • IVN Natuurkoffer: De Natuurkoffer is een koffer vol natuurproducten om ouderen die niet goed ter been zijn de natuur te laten beleven zonder dat zij daarvoor de deur uit hoeven. Vrijwilligers van IVN trekken met deze koffer langs zorgcentra om de zintuigen van ouderen te prikkelen: de geur van dennennaalden, het zien van natuurbeelden, het voelen aan een ruwe bolster van een kastanje, het proeven van zelfgemaakte bramenjam. Hierdoor komen herinneringen naar boven die aanleiding zijn voor een gesprek. De natuur wordt ingezet als middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken.

  • Stichting Hulphond: Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Stichting Hulphond heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. De stichting is een kwalitatief hoogwaardige organisatie die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problematiek hulphonden inzet.

Aanmelding

De inschrijving voor 2019 is gesloten.

U kunt aanmelden via e-mail: beweegclub@wsvdes.nl. U kunt ook uw gegevens invullen in het aanmeldingsformulier.

 
IMG_3570.jpg