Omloop van de Krimpenerwaard

routeomloop.jpg

De Krimpenerwaard is een gebied dat wordt omsloten door de Hollandse IJssel, de Lek en de Vlist. 'Krimp' betekent rivierbocht, en een 'waard' is een geheel door rivieren omgeven stuk land. Er zijn meerdere polders in het gebied. Ten oosten ligt de Lopikerwaard, ten westen de Zuidplaspolder. De Krimpenerwaard wordt voor het eerst in documenten vermeld in 944. Dorpen en steden in de Krimpenerwaard zijn Krimpen aan den IJssel, Schoonhoven, Bergambacht, Stolwijk, Ammerstol, Haastrecht, Berkenwoude, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Vlist, Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel. Gouda dient als start- en finish punt. 

Datum

Zaterdag 2 juni 2018.

Startlocatie

omloop2.jpg

De startlocatie voor deze wandeling is het clubgebouw van de Honkbalvereniging The Braves, Uiterwaardseweg 6, 2807 CD Gouda.

Bereikbaarheid

De startlocatie is bereikbaar met openbaar vervoer. Vanaf NS station Gouda neemt u bus 106 of 107. De bussen staan bij NS station aan de stadszijde. Uitstappen bij halte Neerbos. Vanaf de bushalte is gepijld naar de start. De auto parkeren kan bij sporthal De Zebra, Goverwellesingel 10 in Gouda. Vanaf het parkeerterrein het dijkje oplopen en links ziet u de startlocatie liggen.

Afstand en vertrektijd

  • 55 km, vertrektijd tussen 07.00 en 08.00 uur.
  • 37 km, vertrektijd tussen 08.00 en 10.00 uur.
  • 25 km, vertrektijd tussen 09.00 en 10.00 uur.

Het startbureau sluit om 19.00 uur. U heeft voldoende tijd om de tocht te volbrengen.

Kosten

De kosten bedragen €3,50. Op vertoon van een geldige Wandelvoordeelpas ontvangt u €1,00 korting. Exclusief voor wandelaars van de 55 km, zijn de wapenschildjes aan te schaffen. Voor de wandelaars van de 37 en 25 km is een andere medaille beschikbaar..