Omloop van de Krimpenerwaard

routeomloop.jpg

De Krimpenerwaard is een gebied dat wordt omsloten door de Hollandse IJssel, de Lek en de Vlist. 'Krimp' betekent rivierbocht, en een 'waard' is een geheel door rivieren omgeven stuk land. Er zijn meerdere polders in het gebied. Ten oosten ligt de Lopikerwaard, ten westen de Zuidplaspolder. De Krimpenerwaard wordt voor het eerst in documenten vermeld in 944. Dorpen en steden in de Krimpenerwaard zijn Krimpen aan den IJssel, Schoonhoven, Bergambacht, Stolwijk, Ammerstol, Haastrecht, Berkenwoude, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Vlist, Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel. Gouda dient als start- en finish punt. 

Datum

Zaterdag 18 mei 2019.

SAM_omloop2.jpg

Startlocatie

De startlocatie voor deze wandeling is het clubgebouw van de Honkbalvereniging The Braves, Uiterwaardseweg 6, 2807 CD Gouda.

LET OP: NIET het dijkje oprijden, daar zijn GEEN parkeermogelijkheden.

Bereikbaarheid

De startlocatie is bereikbaar met openbaar vervoer. Vanaf NS station Gouda neemt u bus 106 of 107. De bussen staan bij NS station aan de stadszijde. Uitstappen bij halte Neerbos. Vanaf de bushalte is gepijld naar de start. De auto parkeren kan bij sporthal De Zebra, Goverwellesingel 10 in Gouda. Vanaf het parkeerterrein het dijkje oplopen en links ziet u de startlocatie liggen.

Afstand en vertrektijd

  • 55 km, vertrektijd tussen 07.00 en 08.00 uur.

  • 42 km, vertrektijd tussen 07.00 en 09.00 uur.

  • 25 km, vertrektijd tussen 08.00 en 10.00 uur.

Het startbureau sluit om 19.00 uur. U heeft voldoende tijd om de tocht te volbrengen.

Kosten

De kosten bedragen €3,50. Op vertoon van een geldige Wandelvoordeelpas ontvangt u €1,00 korting. U kunt met contant geld, maar ook contactloos of met PIN de betaling van het inschrijfgeld doen.

NIEUW: NU OOK 42 KILOMETER!

Naast de traditionele 55 kilometer en vorig jaar toegevoegde 25 kilometer tocht is er dit jaar voor het eerst ook een route van 42 kilometer uitgezet. 

De Omloop voert de wandelaars door het weidse polderlandschap ten zuiden van Gouda. De langste route volgt bijna de hele omtrek van de Krimpenerwaard, die omzoomd wordt door de rivieren de Hollandse IJssel, de Lek en de Vlist – de kortere afstanden lopen een stuk dwars door de polder. Onderweg is te genieten van het eeuwenoude landschap – langwerpige weilanden begrensd door sloten, met veel vogels en schapen. De meeste plaatsen behoren tot de gemeente Krimpenerwaard.

Medaille

Exclusief voor wandelaars van de 55 km, zijn de wapenschildjes aan te schaffen. Deze schildjes kosten €3,50 per stuk. Er zijn 10 verschillende wapenschildjes beschikbaar met de wapens van de dorpen waar doorheen gewandeld wordt. Let wel: op = op. 

De wandelaars van de 42 en 25 km kunnen een standaard medaille aanschaffen, deze kost €1,30 per stuk.