64e Paaswandeltocht

Gouda en omgeving

SAM_2167.jpg

Gouda ligt bij de samenvloeiing van de rivieren de Gouwe en Hollandse IJssel. Mede dankzij de binnenvaart over deze rivieren groeide Gouda in de middeleeuwen uit tot een belangrijke stad. In 1272 kreeg de stad stadsrechten en aan het eind van de middeleeuwen was Gouda uitgegroeid tot de vijfde stad van Holland. In de binnenstad is nog altijd een groot aantal historische en monumentale gebouwen te vinden, waarvan het Stadhuis en de Sint-Janskerk waarschijnlijk de beroemdste zijn. De stad staat daarnaast bekend om zijn Goudse kaas, die in de zomer nog steeds verhandeld wordt op de donderdagse toeristische kaasmarkt. Ten slotte geniet Gouda bekendheid door de fabricage van kaarsen, pijpen en stroopwafels en de jaarlijkse Kaarsjesavond.

Datum

Paaszaterdag 20 april en tweede Paasdag 22 april 2019.

Start

De start is vanuit clubgebouw Vires et Celeritas, Calslaan 91, 2804 RT Gouda. 

Bereikbaarheid

SAM_2169.jpg

Bij en rondom de startlocatie is voldoende gratis parkeerruimte. Volgt u de aanwijzingen van de parkeerwachters. Vanaf het NS station Gouda is de startlocatie te bereiken met de stadsbuslijnen 1 en 4, uitstappen bij halte Mammoet. Ook bus 178 (richting Bodegraven) stopt bij de halte Mammoet. De bussen staan bij NS station aan de stadszijde. Vanaf het NS station Gouda (uitgang Bloemendaal) is de route naar de startlocatie gepijld.

Afstanden en vertrektijden

  • 40 km: 07.00 - 08.30 uur

  • 25 km: 08.00 - 10.00 uur

  • 15, 10 en 5 km: 09.00 - 12.00 uur

(De 15 km route is dit jaar ietsje langer geworden: 17 km maar u loopt dan wel door een prachtig natuurgebiedje.)

Het startbureau sluit om 17.00 uur

Inschrijven

Aanmelding vooraf is niet nodig, inschrijven kan op de wandeldag bij de inschrijftafel.

Kosten

De kosten bedragen €3,50 per persoon ongeacht de afstand. Op vertoon van een geldige Wandelvoordeelpas ontvangt u €1,00 korting. U kunt met contant geld, maar vanaf nu ook contactloos of met PIN de betaling van het inschrijfgeld doen.
Een medaille kan na afloop van de wandeling worden aangeschaft.

Combinatie

Het is heel goed mogelijk om een combinatie te maken van de Paastocht en de Stadswandeling. Bijvoorbeeld 15 km van de Paastocht, deze wandeling gaat door de natuur en u komt weer terug bij het startlokaal. Aansluitend kunt u met de Stadswandeling (10 km) nog heerlijk de stad verkennen. U betaalt voor deze combinatie maar één keer de inschrijfprijs!