Gouda

Stadswandeling

gouda4.jpg

Gouda is een prachtige stad. In de binnenstad is nog altijd een groot aantal historische en monumentale gebouwen te vinden, waarvan het Stadhuis en de Sint-Janskerk waarschijnlijk de beroemdste zijn. De stad staat daarnaast bekend om zijn Goudse kaas.

Deze wandeling leidt u langs de prachtige gebouwen en monumenten. Natuurlijk slaat de tocht de museumhaven niet over. De routebeschrijving is voorzien van informatie over wat u allemaal te zien krijgt, zodat de stad tot leven komt. Op Paaszaterdag staat de warenmarkt op De Markt, het maakt de stad gezellig druk. Op Paasmaandag is het stiller in de stad, maar wel prachtig om te wandelen. In de route zijn rusten opgenomen, maar uiteraard kunt u van alle terrassen gebruik maken.

Datum

Op Paaszaterdag 20 april en tweede Paasdag 22 april 2019.

gouda1.jpg

Start

De start van deze wandeling is vanuit het clubhuis Vires et Celeritas, Calslaan 91, 2804 RT Gouda.

Bereikbaarheid

Bij en rondom de startlocatie is voldoende gratis parkeerruimte. Volgt u de aanwijzingen van de parkeerwachters. Vanaf het NS station Gouda is de startlocatie te bereiken met de stadsbuslijnen 1 en 4, uitstappen bij halte Mammoet. Ook bus 178 (richting Bodegraven) stopt bij de halte Mammoet. De bussen staan bij NS station aan de stadszijde. Vanaf het NS station Gouda (uitgang Bloemendaal) is de route naar de startlocatie gepijld.

Afstand en vertrektijd

gouda7.jpg

10 km: tussen 09.00 en 12.00 uur.
Het startlokaal sluit om 17.00 uur.

Kosten

De kosten van de wandeling zijn €3,50 per persoon. Op vertoon van een geldige Wandelvoordeelpas ontvangt u €1,00 korting. U kunt met contant geld, maar vanaf nu ook contactloos of met PIN de betaling van het inschrijfgeld doen.

Combinatie

Het is heel goed mogelijk om een combinatie te maken van de Paastocht en de Stadswandeling. Bijvoorbeeld 15 km van de Paastocht, deze wandeling gaat door de natuur en u komt weer terug bij het startlokaal. Aansluitend kunt u met de Stadswandeling (10 km) nog heerlijk de stad verkennen. U betaald voor deze combinatie maar één keer de inschrijfprijs!